Home   →   Laatste projecten   →   Hoeve De Bies

Hoeve De Bies

Door Gerben Roetert - 15 juli 2018

Eén collega koopt een oude hoeve in Sint Martens Voeren, stoeit een jaar met een concept en je weet eigenlijk al dat de tweede collega hem zal volgen.

 

 

Het zal in 2010 zijn geweest dat we een sollicitatiebrief binnenkregen van iemand met een wel heel bijzondere naam én titel; die nodig je dus gelijk uit voor een gesprek. Hij wordt aangenomen, je geeft hem een wél uitspreekbare naam en hij blijft bijna 8 jaar bij je werken.  In maart kwam het moment waarvan ik wist dat het zou gaan gebeuren; één collega kocht een jaar eerder een oude hoeve in St Martens Voeren, stoeide een jaar met ideeën voor het juiste concept en je tweede collega volgt hem. En zo was de start van Hoeve de Bies een feit.

 

Ik had vorig jaar al eens een tijdelijk logo en tijdelijke drankenkaart gemaakt voor de Bies, maar nu Maurice toch een duidelijk concept had gekozen werd het tijd dit alles naar een hoger level te tillen. Op zolder vonden we een bewegwijzering uit de jaren 50 of 60 en deze heb ik gebruikt als basis voor het logo; de lijnen strak gezet, een modern font erbij maar wel een nostalgische achtergrond. De link naar het klassieke karakter van deze hoeve uit begin 1700 mag natuurlijk wel zichtbaar blijven.

 

Voor het webdesign hebben we de kleurstelling van het logo terug laten komen. Het webdesign is verder 100% responsive gemaakt met de mogelijkheid om de back end aanpassingen in menu's en foto's door de Bies zelf à la minute te regelen.

 

De wens voor de snelle aanpassingen hebben we ook doorgevoerd in de keuze voor het design en de functionaliteit van de menukaarten. Een offset gedrukte omslag in 400 gr waarbij de 170 gr inlays door de Bies zelf geprint wordt om zo alle aanpassingen snel door te kunnen voeren.

 

Om twee van deze vakmensen te kunnen ondersteunen met de start van hun "Bies" zorgt er voor dat je met nog meer plezier & trots  terugkijkt op de jarenlange samenwerking bij Beluga, en is een mooi moment om Dirk toch maar eens Peterhans te gaan noemen ;-)

 

Vorig project

 

JEF Gastrobar

Volgend project

 

Wien & Wein

PORTFOLIO HOEVE DE BIES